ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η χώρα μας είναι παγκοσμίως γνωστή για τα πανέμορφα τοπία και τα ιδιαίτερα μέρη της, κάτι που συνεχώς επιβεβαιώνεται από την αυξημένη τουριστική κίνηση. Εκτός όμως από ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, η Ελλάδα έχει υπάρξει πόλος έλξης για πολλά κινηματογραφικά γυρίσματα διάσημων ή λιγότερο διάσημων ξένων παραγωγών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πέρασμα των ετών. Από τις πολυπληθείς αυτές παραγωγές, ξεχωρίσαμε αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο μοναδικό νησί της Σαντορίνης:

 

  • «Lara Croft Tomb Raider, το Λίκνο της Ζωής», 2001. Η εκρηκτική Angelina Jolie ενσάρκωσε για δεύτερη φορά τη γνωστή αρχαιολόγο και εξερευνήτρια Lara Croft στην κινηματογραφική αυτή μεταφορά και προκάλεσε «θαύματα» στην τουριστική κίνηση της περιοχής.
  • «Ένα μπλουτζίν για τέσσερις», 2005. Άλλη μια ταινία που γυρίστηκε στη Σαντορίνη κι έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία στο νεανικό κοινό στο εξωτερικό. Οι Αlexis Bledel, Blake Lively, Amber Tamblyn και η America Ferrera, υποδύονται τέσσερις επιστήθιες φίλες και μας διασκεδάζουν με τις νεανικές περιπέτειες τους. Η πρώτη επιτυχημένη ταινία είχε και συνέχεια, το sequel της οποίας κυκλοφόρησε το 2008.
  • «Εραστές του καλοκαιριού», 1982. Με πρωταγωνιστή τον Peter Gallagher, ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά είδωλα της εποχής και τις πανέμορφες Daryl Hannah και Valerie Quennessen, η Σαντορίνη μετατράπηκε στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για όλο τον κόσμο.
  • «Bang Bang!», 2014. Αν και δεν αποτελεί τη μόνη ταινία Bollywood που έχει γυριστεί στην Ελλάδα, το Bang Bang! δεν είναι μόνο η πιο πρόσφατη, αλλά και η εμπορικότερη εξ αυτών. Πρωταγωνιστούν οι Hrithik Roshan και Katrina Kaif. Το δημοφιλές στην Ινδία τραγούδι «Meherbaan» γυρίστηκε στη Σαντορίνη, κάνοντάς την ιδιαίτερα προσφιλή προορισμό στην ινδική τουριστική αγορά.
Related Posts :