santorini-experience

“Santorini Experience” | 1 – 3 Mαίου 2015

Στην πρώτη της κιόλας χρονιά, η διοργάνωση του “Santorini Experience” τράβηξε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου, καθώς επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κολύμπησαν και έτρεξαν όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμό, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στον παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων. Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση!

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στην Περίσσα, όπου 300 περίπου παιδιά από τα δημοτικά και τα γυμνάσια του νησιού έτρεξαν κατά μήκος της παραλίας την απόσταση του 1 χιλιομέτρου, προσφέροντας στιγμές χαράς σε γονείς και θεατές, στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Η δεύτερη μέρα του “Santorini Experience” έκρυβε μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία! Για πρώτη φορά ερασιτέχνες κολυμβητές είχαν την ευκαιρία να διανύσουν την κολυμβητική διαδρομή του 1,5 μιλίου (2,4 χ.λ.μ.), δίπλα στα κορυφαία ονόματα του αθλήματος της ανοιχτής θαλάσσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεότερος συμμετέχων κολυμβητής ήταν 11 ετών. Τη διοργάνωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο ολυμπιονίκης και δις χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Αντώνης Φωκαϊδης και Κέλλυ Αραούζου, καθώς και ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός.

Η εκκίνηση δόθηκε από το δήμαρχο Θήρας Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο μέσα στο νερό, στο λιμανάκι του ηφαιστείου, με τον κόσμο του νησιού να παρακολουθεί και να ενισχύει, με θέα από ψηλά αλλά και από κοντά μέσα σε λέμβους, την προσπάθεια των συμμετεχόντων μέχρι και τον τερματισμό τους στην προβλήτα του παλιού λιμανιού των Φηρών. Οι αθλητές μεταφέρθηκαν με το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος “Αφροδίτη” της Caldera’s Boats στο Ηφαίστειο. Η διαδρομή έφερε τη σφραγίδα του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γέμελου, ο οποίος με τη βοήθεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης και του προέδρου της Ένωσης Μάκη Κανακάρη, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό και ασφαλές περιβάλλον, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα για πρώτη φορά σε κολυμβητική διαδρομή στην Ελλάδα! Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την τρίτη ημέρα, όπου εκατοντάδες δρομείς βρέθηκαν στο εργοστάσιο αφαλάτωσης και κατευθύνθηκαν προς τα Φηρά με θέα τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της Καλντέρας και των οικισμών Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, αλλά και της Οίας.

Ανάμεσά τους έτρεξαν και πολύ σημαντικοί αθλητές, όπως ο παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου Γιάννης Χατζήμπεης (ο οποίος έλαβε μέρος και στην κολύμβηση την προηγούμενη ημέρα), ο πρωταθλητής Kick Boxing Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Αντωνίου, καθώς και άλλες πολλές σημαντικές προσωπικότητες.

Πηγή: εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

Related Posts :